250 gr volkoren tarwebloem
16 gr bakpoeder
Snufje zout
2 theel kaneel
80 gr walnoten
115 gr boter (of kokosolie)
90 gr dadels
3 middelgrote wortels, geschild en geraspt
3 rijpe banen, in stukjes
75 gr normale Griekse yoghurt
2 eieren
185 gr Cream cheese, kamertemperatuur
4 theel maple stroop of honing
Sap van 1/4 citroen
Verwarm de oven voor op 180 graden
Beboter een Cakeblik en bekleed met bakpapier
Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een schaal. Snijd de walnoot in stukjes en roer erdoor
Verwarm boter in de pan. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg toe aan de boter
Rasp boven een andere kom de wortel en voeg de stukjes banaan toe. Mix dadel botermengsel erdoor. Meng mengsel in de keukenmachine. Voeg de yoghurt en eieren toe. Mix tot een mooi mengsel. Voeg de bloem in delen toe en mix goed door.
Doe het cakemengsel in het blik en laat 50 minuten bakken in de oven. Af laten koelen
Cream cheese en siroop en citroensap mengen en erover smeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten