vrijdag 18 april 2014

Geïnspireerd door de cake van Ianna

ICarrotcake  zonder suiker 

250 gr volkoren tarwebloem
16 gr bakpoeder 
Snufje zout
2 theel kaneel
80 gr walnoten
115 gr boter (of kokosolie)
90 gr dadels
3 middelgrote wortels, geschild en geraspt
3 rijpe banen, in stukjes
75 gr normale Griekse yoghurt
2 eieren

185 gr Cream cheese, kamertemperatuur
4 theel maple stroop of honing
Sap van 1/4 citroen




Verwarm de oven voor op 180 graden
Beboter een Cakeblik en bekleed met bakpapier

Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een schaal. Snijd de walnoot in stukjes en roer erdoor 
Verwarm boter in de pan. Snijd de dadels  in kleine stukjes en voeg toe aan de boter

Rasp boven een andere kom de wortel en voeg de stukjes banaan toe. Mix dadel botermengsel erdoor. Meng mengsel in de keukenmachine. Voeg de yoghurt en eieren toe. Mix tot een mooi mengsel. Voeg de bloem in delen toe en mix goed door. 

Doe het cakemengsel in het blik en laat 50 minuten bakken in de oven. Af laten koelen
Cream cheese en siroop en citroensap mengen en erover smeren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten