woensdag 25 juni 2014

Geïnspireerd door goede voornemens #rinekedijkinga

Luxe quinoa-antioxidantsalade

250 gr quinoa
1 stronk broccoli
5 stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden
1 potje zwarte olijven
1/2 potje zongedroogde tomaten
1 rode ui
3 eetl kappertjes (optioneel)
Flinke bos basilicum 
1 rode en 1 oranje paprika
Handje geroosterde pijnboompitten 
Potje artikjokharten uitgelekt
1 pakje schapenfeta

Knoflook, olie, peper, zout, appelazijn en sap van 1 citroen voor de dressing. Eventueel een scheutje ketjap toevoegen 

Quinoa koken
Broccoli en bleekselderij stomen en laten koelen. Olijven, gedroogde tomaatjes, ui, kappertjes en basilicum klein snijden. Paprika's in stukjes snijden en kort bakken en af laten koelen. Al deze ingrediënten en de artisjok door elkaar mengen samen met de dressing. 
Pijnboompitten roosteren en af laten koelen. Op het laatst de feta en pijnboompitten er door mengen. 

Lauwwarm heerlijk als diner naar ook als koude lunch. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten